PietMeulen Voor alles is een oplossing

Renovatie & Onderhoud

Ik doe regelmatig verbouwingen, renovaties en onderhoud. Van een simpele nieuwe verflaag tot afbreken en opnieuw opbouwen.

Zo had ik bijvoorbeeld een project waarbij ik moest werken met een bestaande ruimte: een ouderwetse Friese bijkeuken, met een plat dak en een halfsteense muur. Hier moest een WC in geplaatst worden, een wasmachine en een wasdroger.

Een ruimte als deze lekt warmte, wat u merkt op uw energierekening. Na het leggen van de nodige water- en elektriciteit leidingen, heb ik deze daarom geïsoleerd. De leidingen en het isolatie materiaal wordt vervolgens weggestopt onder gipsplaten. Voor het plafond heb ik mooie, witte gipsplaten gebruikt: verdere afwerking is niet nodig. Daarna heb ik de elektrische leidingen hier door gehaald en het centrale licht aangesloten.

Vervolgens worden de wanden en vloer opnieuw betegeld. In dit geval heb ik bij de WC de gehele wand betegeld, en in de rest van de ruimte tot een meter hoogte, waarboven een glasvezel behang geplaatst werd. De betonnen vloer werd ook opnieuw betegeld. Tegelwerk is een van mijn specialiteiten: voor badkamers en Wc’s zijn grote vloertegels een stijlvol alternatief.

Tenslotte heb ik een nieuwe deur geplaatst en het geheel netjes afgewerkt.